Seminar inclusief gratis Labelcheck groot succes!

Op donderdag 13 november jl. heeft Etiket Nederland het seminar 'nieuwerwets etiketteren' voor de 9e keer georganiseerd. We kijken terug op een informatieve & inspirerende middag.

 

>> lees verder

Extra seminar najaar 2014

Etiket Nederland heeft inmiddels 8 seminars en diverse themabijeenkomsten georganiseerd, waarbij er meer dan 400 directeuren, inkopers, kwaliteitsmanagers en marketeers zijn geinformeerd over de nieuwe regelgeving. 

Wegens de behoefte aan extra advies rondom de nieuwe regelgeving organiseren wij in het najaar een extra seminar 'nieuwerwets etiketteren'.

Tijdens het seminar presenteren wij de nieuwe regelgeving en stellen wij de praktische gevolgen centraal. U ontvangt de nodige tips om de verordening soepel te implementeren binnen uw bedrijf. 

  • Datum: 13 november 2014 
  • Locatie: Etiket Nederland B.V., Alkmaar
  • Tijdstip: 13.00 - 16.00 uur
  • Deelname is gratis

Klik hier om het programma te downloaden.

Heeft u interesse om deel te nemen aan het seminar?
Laat het ons weten via .

Seminars april 2014 succesvol

Op donderdag 17 april & donderdag 24 april jl. heeft Etiket Nederland opnieuw seminars rondom het thema 'nieuwerwets etiketteren' georganiseerd.

We kijken terug op twee succesvolle sessies, waarbij de deelnemers op de hoogte zijn gebracht van de belangrijkste wijzigingen die de verordening (EU) Nr. 1169/2011 met
zich meebrengt.
 

Programma seminar 17 april & 24 april 2014

Het programma voor het seminar 'nieuwerwets etiketteren' is definitief.
Klik hier om het programma te downloaden.

Ellis van Diermen spreker tijdens seminar

Ellis van Diermen, consultant bij Précon Food Management B.V., is expert op het gebied van etikettering. In de afgelopen jaren heeft zij vooraanstaande voedingsmiddelen producerende bedrijven en retailers geadviseerd, getraind en ondersteund op het gebied van etikettering. Bovendien is zij auteur van de Sdu uitgave ‘Etikettering van levensmiddelen’.

>> lees verder

Extra seminars 'nieuwerwets etiketteren' in april 2014

De seminars rondom het thema 'nieuwerwets etiketteren' zijn enthousiast ontvangen! Inmiddels hebben ruim 200 bedrijven zich laten informeren over de belangrijkste wijzigingen die de verordening (EU) Nr. 1169/2011 met zich meebrengt. Bent u al voorbereid?

Op donderdag 17 en donderdag 24 april zal Etiket Nederland opnieuw een seminar organiseren. Via kunt u zich aanmelden en uw voorkeursdatum aangeven. Aanvullende informatie over het programma zal op korte termijn volgen.

Précon Food Management tevreden over de huidige samenwerking

Matthijs Sels, verantwoordelijk voor Marketing & Business Development bij Précon Food Management B.V., geeft zijn visie over de huidige samenwerking:

"De komst van verordening (EU) Nr. 1169/2011 heeft impact op vrijwel alle bedrijven in de voedingsmiddelenketen. Zij dienen de juiste productinformatie te verstrekken via de verpakkingen, folies, etiketten of ander begeleidend materiaal. De interpretatie van de verordening blijkt in de praktijk lastig te zijn. Dit leidde tot uiteenlopende klantvragen bij zowel Etiket Nederland als Précon Food Management.

>> lees verder

Programma seminar 12 juni 2013

Het programma voor het seminar ‘nieuwerwets etiketteren’ op woensdag 12 juni is bekend. Niet de inhoud van de verordening, maar de praktische gevolgen staan centraal!
Waar moet ik als bedrijf rekening mee houden bij de implementatie van de nieuwe etiketteringsregels? Welke medewerkers binnen mijn bedrijf worden hiermee geconfronteerd? Wat zijn de gevolgen betreffende voorraden etiketten en vereisten aan etiketteermachines? Op deze en vele andere vragen wordt antwoord gegeven tijdens het seminar: Plan van aanpak (EU) Nr. 1169/2011 en praktische keuzes.

>> lees verder

Aankondiging seminar 'nieuwerwets etiketteren' deel 6

De seminars rondom het thema 'nieuwerwets etiketteren' worden enthousiast ontvangen! Na een geslaagde sessie in samenwerking met Toshiba TEC Benelux, staat een nieuwe
datum al weer gepland. Op woensdag 12 juni 2013 wordt het seminar voor de 6e keer georganiseerd, waarbij dit keer Espera Nederland B.V. als gastheer zal optreden.

>> lees verder

Extra seminars maart 2013 groot succes

Op 21 & 28 maart 2013 heeft Etiket Nederland extra seminars georganiseerd rondom het thema 'nieuwerwets etiketteren'. We kunnen terugkijken op twee zeer succesvolle dagen.

>> lees verder

Voorbeeld van het nieuwe etiket

Met de komst van de nieuwe verordening zal ruim 95% van de bestaande verpakkingen, folies en etiketten aangepast moeten worden. Bent u al voorbereid?

De nieuwe verordening stelt strenge eisen ten aanzien van de verplichte voedselinformatie, zoals vermelding van de verplichte voedingswaarde. Daarnaast worden strengere eisen gesteld aan de bedrukking, zoals de verplichte lettergrootte en aangepaste typografie bij de aanwezigheid van allergenen.

>> Klik hier voor een voorbeeld van het nieuwe etiket.

Laat uw etiketten controleren

Vanaf 13 december 2014 dienen alle verpakkingen, etiketten en folies geëtiketteerd te zijn volgens verordening (EU) Nr. 1169/2011. Heeft u de verordening op de juiste wijze geïmplementeerd? Laat uw verpakking, etiket of folie controleren. Zo bent u ervan verzekerd dat uw producten voldoen aan de Europese wet- en regelgeving.

>> lees verder

Visbranche maakt kennis met 'nieuwerwets etiketteren'

Tijdens de ALV van de Nederlandse Zeevisgroothandel Vereniging in IJmuiden heeft Etiket Nederland het nieuwerwets etiketteren succesvol geïntroduceerd aan de visbranche.

>> lees verder

Seminars september 2012 succesvol

Op 20 & 27 september 2012 heeft Etiket Nederland B.V. het seminar ‘nieuwerwets etiketteren’ georganiseerd. Door de hoge opkomst en de enthousiaste deelnemers kunnen we spreken van twee succesvolle dagen.

>> lees verder

Krachten gebundeld

Etiket Nederland B.V. werkt nauw samen met partners actief op het gebied van wet- & regel-
geving (Précon Food Management B.V.), etiketteermachines (Espera Nederland B.V.) en automatiseringsoplossingen (Reflex Systems & Toshiba). De krachten zijn gebundeld en kennis wordt gedeeld; dé juiste combinatie om optimaal te voorzien in informatie over de nieuwe regelgeving.